10 lucruri importante despre sâni

în data de

10 lucruri importante despre sani
Sanii fiecarei femei sunt ca amprentele sale – niciodata nu seamana cu cei ale altor fete. Celor mai multe fete incep sa le creasca sanii intre 10-14 ani. Dar exista variatii considerabile: sanii unor fete incep sa creasca mai devreme, ale altora mai tarziu.
Cercetarile arata ca cresterea acestor sani poate continua chiar pana la 20 sau 30 de ani, desi la cele mai multe fete, ea se desfasoara intre 10-18 ani. Fotomodelele din filme, reclame, videoclipuri muzicale etc., par sa aiba “super-sani”. Dar in realitate, sanii sunt adesea “aranjati”, mariti sau micsorati, prin intermediul chirurgiei, modificati, ridicati, lasati, impinsi in afara sau inauntru – toate in numele perfectiunii artificiale. Asa ca nu trebuie sa va lasati pacalite.
Ce trebuie sa stii despre sani

1. Cantaresc mai putin decat ai crede

Poate ca se intampla uneori sa-i simti foarte grei, dar cupa A cantareste cam 100 grame, B aproximativ 200, C cam 300, iar cupa D nu mai mult de 450 grame.

2. Sanii femeii sunt mai mari decat se crede
Doar una din 800 de femei isi poate masura cu exactitate bustul. Imprecizia in masurare se datoreaza faptului ca pieptul unei femei este mai mare decat se observa.
Tesutul mamar in cazul femeilor de pana la 30 tinde sa fie mai dens, iar o masuratoare exacta devine foarte dificila. Mai mult, datorita schimbarilor normale ale organismului femeii in decurs de o luna, dimensiunile bustului sufera mici modificari.

3. Firele de par sunt normale
Aproape toate femeile au cateva firicele de par in jurul mamelonului. Fie ca ai 2 sau 15 fire, nu trebuie sa te ingrijorezi. Numarul depinde de culoarea pielii si a podoabei capilare. Evident ca daca esti bruneta aceste fire vor fi mai vizibile. Daca te deranjeaza, nu e nicio problema sa epilezi zona respectiva.

4. Sunt influentati de fazele menstruatiei
Fluctuatia hormonala din corp face tesutul sa sufere modificari de la o saptamana la alta. In perioada imediat urmatoare menstruatiei, din cauza nivelului hormonal redus, tesutul mamar este mai moale. La mijlocul perioadei, sfarcurile devin mai sensibile, fiindca nivelul estrogenului creste. Cu o saptamana inainte de menstruatie, dar si pe parcursul acesteia, excesul de progesteron iti va lasa sanii intariti si tensionati. Tot ce poti face pentru ei este sa reduci cofeina si sa iei un calmant.

5. Exista un moment prielnic pentru consult la sani
Cel mai bine de mers la ginecolog este imediat dupa menstruatie, cand tensiunea e scazuta si sanii tai s-au calmat. Atunci e mai usor si pentru ginecolog sa detecteze orice umflatura suspecta, fiindca tesutul e mai moale.

6. Pozitia in care dormi le afecteaza forma
Faptul ca dormi pe burta nu-ti va presa sanii pana la disparitie, dar e posibil ca in timp sa le schimbe forma. Daca il presezi noapte de noapte pe o saltea tare, bustul ti se va modifica, dar asta se va intampla in cativa ani, nu in trei zile… Cea mai buna pozitie de dormit este pe o parte, cu o perna sub sani, care sa le ofere si lor suport de-a lungul noptii.

7. Sanul stang este de obicei mai mare
La fel ca si mainile, picioarele si restul de parti ale corpului care se distribuie in pereche, nici sanii nu sunt perfect egali. Nimeni nu a inteles de ce, dar in majoritatea cazurilor stangul e mai bine dezvoltat, aduna mai mult tesut adipos. Uneori aceasta diferenta e evidenta, dar in multe cazuri devine vizibila numai dupa indelungi cercetari.

8. Sanii se umfla in timpul s*xului
Ai observat vreodata in timpul contactului s*xual ca te dor sanii? Potrivit cercetatorilor, sanii se pot umfla cu pana la 25% din volum in timpul relatiilor s*xuale, datorita modificarilor hormonale. Se pare ca acesta este un mecanism natural de seductie.

9. Alaptatul slabeste
Daca alaptezi cand esti tanara mamica… slabesti. Nu iti scad sanii pentru ca… se consuma laptele din ei, ci chiar dai jos kilogramele in exces. Potrivit unui studiu realizat de MedIndia, femeiele slabesc daca alapteaza minim trei luni.

10. Sarcina schimba culoarea mameloanelor
Aceasta schimbare de pigment apare ca dar de la Mama-Natura pentru nou-nascutul care nu distinge culorile. Cu cat e mai inchisa sursa de hrana, cu atat acesta o va depista mai usor si va sti incotro sa se indrepte. Dupa ce incetezi sa alaptezi, culoarea mamelonului nu revine la nuanta initiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *